Selecteer een pagina
Voor wie zijn de workshops?

Onze workshops zijn voor volwassenen en kinderen. De volwassenen workshops kunnen ook bijgewoond worden door kinderen vanaf 10 jaar op voorwaarde dat ze vergezeld worden door een mama, papa, tante, peter etc.

Krijg ik het inschrijvingsgeld van een workshop terug als ik niet kan komen?
Inschrijvingsgeld wordt nooit terugbetaald. Verplaatsen met behoud van het inschrijvingsgeld is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de workshop. Werd de workshop speciaal op jouw verzoek ingepland, dan is verplaatsing niet mogelijk.
Moet ik al over een zekere handigheid beschikken om een workshop te volgen?
Absoluut niet! Misschien kan je als je voor de eerste keer een workshop inschrijft, kiezen voor een basisworkshop? Of je komt gewoon naar de workshop die je liefst wenst te volgen. Alle lesgeefsters zijn ervaren in hun technielen en helpen je op weg om tot een mooi resultaat te komen! Je kan ook steeds naar voorbeeldjes kijken om inspiratie op te doen.
Hoe kan ik mij voorbereiden op een workshop juwelen maken?
Kijk eens in uw kleerkast en zoek een kledingstuk waarop u graag een bijpassend juweeltje zou hebben? Breng het gerust mee om de juiste kleuren bij de hand te hebben. Wat mis je nog in je collectie? Welke lengte heb ik nodig? Ook dan is het handig dat u het kledingstuk meebrengt want elke decolleté is anders!
Is een zelfgemaakt juweel goedkoper? Wat zijn de prijzen van het nog te kiezen materiaal?
Wanneer je zelf een juweeltje maakt, ben je steeds goedkoper af omdat er geen werkuren betaald worden. Bij het kiezen van je gewenste materialen kan je ook rekening houden met de prijzen. Voor een glaskraal betaal je bv. minder dan voor een halfedelsteen. Het is niet toegelaten zelf kralen mee te brengen.
Welke materialen worden gebruikt?
Alle materialen zijn nikkelvrij. Sterling zilver is niet verkrijgbaar in de onderdelen vanwege de dure prijs, wel oudzilver, brons, rhodium (zilverwit overgangsmetaal), emaille, etc. Op vraag kan er eventueel sterling zilver besteld worden.
Hoe werkt een juwelenavond precies?

Je zorgt voor minimum 6 vriendinnen. Als je de facebookpagina van de juweeltjes doorgeeft www.facebook.com/dottiesjuwelen kunnen je vriendinnen al eens kijken of ze de stijl leuk vinden! Ik kom een uurtje vroeger om alles uit te stallen. Zorg voor voldoende plaats want de collectie is groot! Er hoeft geen uitleg gegeven te worden dus tijdens een hapje en een drankje (hier zorgt de dame des huize voor ) kan iedereen rustig rondkijken en passen en terwijl een babbeltje doen. Niet iedereen hoeft dus op hetzelfde moment te komen. Iedereen kan de gekozen juweeltjes direct (cash) betalen en mee naar huis nemen. De gastvrouw krijgt 10% op de aankopen om zelf juweeltjes te kiezen de avond zelf. Boek tijdig via info@superetteninette.be! Nu ook avondjes mogelijk in de winkel!

Technieken van juwelen maken.

De volgende technieken (als ze aan bod komen in je workshop) krijg je per mail toegestuurd zodat je nadien nog goed kan oefenen:

  • Oogje voor een oorring
  • Oogje voor een briolette
  • Gesloten oogje
  • Ideale lengte van een halssnoer
  • Voor welke oorbellen kies ik
  • Een kraal tussen een ketting zetten
  • Vastmaken van een slotje
Hoe verzorg ik mijn juweeltjes?

De juweeltjes mogen niet in water komen, dus doe ze zeker uit als je gaat douchen of zwemmen. Er wordt dikwijls gebruik gemaakt van lijm. Deze lijm lost bij contact met water. Verkleuringen zijn ook mogelijk door water.
Spuit geen parfum rechtstreeks op de juwelen! Leg de juweeltjes donker en niet rechtstreeks in de zon.

Wat kan ik allemaal op maat laten maken?

Juweeltjes op maat zijn superleuk dus kom eens kijken en laat je voorkeuren weten! Op de webshop vind je ook allerlei voorbeelden. Of kies voor een sleutelhanger, handtashanger, speldjes etc…
Wil je graag een tekst, naam of afbeelding om te strijken op je T-shirt of sweater? Dat kan! Vraag ernaar in de winkel of via info@superetteninette.be.

Wat is flockfolie en hoe strijk ik dat ergens op?

Flockfolie is een pluizige, veloursachtige textieldrukfolie met een optimale dekking. Hoogpolig en dicht materiaal op een licht klevenede polyesterfolie. Geschikt voor 100% katoen, katoenmengsels, 100% polyester en acryl. Wasbaar tot 40 graden. Was eerst je kleding binnenstebuiten zonder wasverzachter. Doe je kleding na het aanbrengen van de flock NIET in de droogkast!

De pers/strijktemperatuur is 175-185°C met middelhoge druk (2,5 bolletjes). Het strijken lukt altijd beter op een harde ondergrond en zonder over en weer te gaan (wel drukken). Strijk eerst je kleding zodat deze warm is. Dan hecht de lijm beter. De figuur leg je met de uitgesneden zijde op je T-shirt, sweater, body etc. Je bedekt het geheel met bakpapier en je drukt met een middelhoge druk gedurende 15 – 25 sec ZONDER stoom. De dragerfolie (plastic) verwijder je voorzichtig koud. Eventueel nog napersen en je strijkijzer anders positioneren indien je voelt dat de figuur onvoldoende hecht. En … klaar is kees!

Let op! Superette Ninette is niet verantwoordelijk voor het verkeerd aanbrengen. 

Wat is flexfolie en hoe strijk ik dat ergens op?

Deze nieuwe flexfolie is van fantastische kwaliteit! De Flexfolie is dun, rekbaar en heeft een mat oppervlak. De folie is wasbaar tot 60 graden. Geschikt voor 100% katoen, katoenmengsels, 100% polyester, polyestermengsels en lycra. Wasbaar tot 40 graden. Was eerst je kleding binnenstebuiten zonder wasverzachter. Doe je kleding na het aanbrengen van de flex NIET in de droogkast!

De pers/strijktemperatuur is 160°C met middelhoge druk (2 bolletjes). Het strijken lukt altijd beter op een harde ondergrond en zonder over en weer te gaan (wel drukken). De figuur leg je met de uitgesneden zijde op je T-shirt, sweater, body etc. Je bedekt het geheel met bakpapier en je drukt met een middelhoge druk gedurende 15 sec ZONDER stoom. De dragerfolie (plastic) verwijder je koud. Eventueel nog een paar seconden napersen en je strijkijzer anders positioneren indien je voelt dat de figuur onvoldoende hecht. En … klaar is kees!

Let op! Superette Ninette is niet verantwoordelijk voor het verkeerd aanbrengen. 

Pin It on Pinterest